Foe Yong Kai

Dit recept komt uit het blad Proef nr. 2 2019 van de keurslager. De oorspronkelijke Foe Yong Hai is een eiergerecht met garnalen, maar dit is een Chinese lekkernij met kip. de groente en de zoetzure saus blijven ook hier de basis.

Ingrediënten: (4 personen)

100 gram kipfilet

6 eieren

1 ui, fijn gesneden

1 teentje knoflook, fijn gesneden

50 gram Champignons, in plakjes

50 gram wortelen, fijn gesneden

1 paprika, fijn gesneden

2 stengels bleekselderij, fijn gesneden

halve prei, fijn gesneden

2 theelepels suiker

3 eetlepels olie

peper en zout

Voor de zoetzure saus:

500 ml water

100 ml witte azijn

180 gram suiker

60 gram tomatenpuree

2 eetlepels gembersaus

2 eetlepels tomatenketchup

1 eetlepel maizena + 2 eetlepels water

peper en zout.

Bereiding:

1. snijd de wortel, paprika, bleekselderij en prei in reepjes fijn. Snijd de kipfilet in dunne plakjes. Klop de eieren los en meng met suiker, peper en zout. Meng de ui, knoflook, champignons, groente, kip en het eimengsel goed door elkaar.

2. Breng in ee pan 500 ml water, 100 ml witte azijn en 180 gram suiker aan de kook en roer tot de suiker is opgelost. Meng de gembersaus, tomatenpuree en tomatenketchup er doorheen. Breng opnieuw aan de kook en meng er al roerend het maizenapapje door tot de saus licht gebonden is. Breng het op smaak met zout en peper en houd warm op laag vuur.

3. Verhit de olie in een brede koekenpan en voeg de Foe Yong Kai toe. Bak de Foe Yong Kai aan beide kanten stevig en goudbruin.

4. Giet vervolgens de warme saus over de Foe Yong Kai en serveer deze met witte rijst.

Eet u smakelijk.