Andijviestamppot met gerookte kip

Dit recept komt uit het blad Proef nr. 1 2019 van de keurslager. Je kunt het als hoofdgerecht gebruiken.

 

Ingrediënten: (4 personen)

500 gram gerookte kipfilet in blokjes gesneden

900 gram kruimige aardappelen

600 gram andijvie, fijngesneden

10 gedroogde tomaatjes

30 gram pijnboompitten

Scheut warme melk

Peper en zout

Bereiding:

Kook de aardappels gaar in 20 minuten. Stamp ze fijn met een stamper. Giet er een flinke scheut warme melk bij en voeg peper en zout toe. Doe de andijvie erbij en roer goed om alles te mengen. Verwarm nog een paar minuten zachtjes door, zodat de andijvie wat slinkt. 

Schep de tomaatjes en de blokjes gerookte kipfilet door de andijviestamppot. Rooster de pijnboompitten in een droge pan iets bruin. Garneer daarmee de stamppot.

Eet u smakelijk.