Weerbericht van 30 juli 2021

Het westen en noorden hebben vandaag de slechtste papieren. Elders is het best nog aardig zomerweer.

Door een randstoring die vanavond bij  Texel arriveert zorgt voor het westen en noorden voor enige regen en vanavond enkele buien. Mogelijk komt het daarbij tot onweer. Elders is het best een aardige zomerdag. De maximumtemperatuur is 19°C in het noordwesten tot 24 à 25°C in het zuidoosten en oosten van ons land. De wind is matig uit een zuidelijke richting, vanmiddag aan de kust toenemend naar vrij krachtig tot krachtig, aan de westkust mogelijk hard met vanavond zware windstoten. Lagedruk boven Scandinavië en een hoogtetrog boven ons land zorgt in het weekend voor flinke buien, vooral op zondag kan het daarbij tot onweer komen. Op zaterdag is het 18 graden in het noordwesten tot 22 graden in het zuidoosten, op zondag is het rond de 20°C. De wind is zuidwest tot west, afnemend tot matig. Volgende week wordt het tijdelijk iets beter, het wordt droger en er is kans op zon. Qua temperatuur verandert er niet veel. In de tweede helft van de volgende week neemt de neerslagkans opnieuw toe. Kortom, het is en blijft gematigd zomerweer met soms mooie momenten voor met name hen die op vakantie zijn in ons eigen land.  

Nu en dan zon maar elke dag wel kans op enkele buien. Vooral op zondag kans op onweer. Het is aan de koele kant met tempeaturen tussen de 19 en 21 graden.

Gevaarlijke (positieve) bliksemontlading op zondag 9 mei 2021

Op zondag 9 mei trokken enkele onweersbuien over het westen van Nederland richting noorden. Van die buien trok er ééntje wat rommelend langs De Bilt, totdat een positieve bliksem-ontlading uit de bovenkant van de bui de rust in één keer ruw verstoorde. Kijk en schrik je een hoedje :)