Weerbericht van 16 juli 2019

Zon komt geleidelijk meer te voorschijn.

De noordzeebewolking weet maar moeilijk van wijken. In het oosten en noorden blijft het vanmiddag op veel plaatsen bewolkt en daardoor te koel weer. Aan de kust dienen opklaringen zich aan. De zon gaat in het zuiden en westen van ons land steeds meer doorbreken. Daar loopt de temperatuur dan nog op richting de 20 tot 22°C. De wind is zwak tot matig uit west tot noordwest. Vanavond en vannacht zijn er flinke opklaringen te verwachten. In het noordoosten is het nog lange tijd bewolkt. De minimumtemperatuur is 14°C vlak aan zee tot 8°C in het binnenland. In het westen en noorden kunnen enkele mistbanken voorkomen. De wind is zwak en komt uit uiteenlopende richtingen. Woensdag overdag zijn er flinke perioden met zon. In het noorden nog enige tijd bewolking. Daar kan later ook een bui vallen. De maximumtemperatuur is 21°C aan zee tot 25°C in het zuiden van ons land. De wind is zwak en veranderlijk, aan de kust in de middag kans op wind vanuit zee.  Qua temperatuur verandert er deze week niet zo heel erg veel.  Wel wordt het wat natter met enige regen of enkele buien. Dit wordt bepaald door een depressie tussen de Britse Eilanden en IJsland. Wel komen de temperaturen dan boven de zomerse waarde van 25 graden uit. Voor volgende week komen zelfs de dertigers weer even in zicht. Maar de spreiding in temperatuur is erg groot, dus de betrouwbaarheid niet zo erg groot.

Licht wisselvallig zomerweer met middagtemperaturen die oplopen naar zomerse waarden. Er is een vrij grote kans dat dit weertype ook volgende week aanhoudt.

  • Handgemaakte knuffels, rammelaars en knuffels met bijtringen. Alles is mogelijk, zoals een andere kleur van de knuffel maar ook een eigen idee voor knuffel, rammelaar of bijtring is welkom.

  • Binnenkort start een winkel in baby-en kinderkleding in Moerkapelle.

  • Er is een eigen facebookpagina.