Crêpes met appel

Deze dunne pannenkoekjes met appel en kaneel zijn ook lekker met een bolletje ijs.

 

Ingrediënten: (voor 6 personen)

1 zakje vanillesuiker

150 gram bloem, gezeefd

3 eieren

250 ml melk

25 gram boter, gesmolten

3 appels

3 eetlepels rozijnen

snuf kaneel

1 eetlepel citroensap

2 eetlepels suiker

poedersuiker om te garneren

 

Bereiding:

Doe de bloem in een beslagkom en meng een snufje zout en de vanillesuiker er door. Voeg dan de eieren, melk en gesmolten boter toe en klop met een grade of mixer tot een glad beslag. Verhit je een klontje boter in een koekenpan. Schep een dun laagje beslag in de pan en bak de crêpe aan beide kanten goudbruin. Bak in totaal circa 6 stuks. Schil en snijd ondertussen ook de appels in kleine stukjes. Meng met de rozijnen, kaneel, suiker en citroensap. Verwarm deze even in een pannetje of magnetron tot de appels wat zacht zijn. Leg wat warme appel op de crêpes en vouw deze 2x dubbel. Bestrooi met wat poedersuiker. 

crepes_appel_03.jpg

 crepes_appel_02.jpg

 crepes_appel_01.jpg