Zonnige perioden en droog, morgen warmer maar ook kans op een bui.

Zonnige perioden maar ook een  paar stapelwolken, het is overal droog. Later in de middag in het oosten en zuidoosten wat meer sluierbewolking. De middagtemperatuur is 15°C op de Wadden tot 20°C in het zuidoosten. De wind is matig uit het zuiden. Vanavond opklaringen maar ook kans op een bui. In de nacht in het oosten kans op buiige regen. De minimum temperatuur is 11°C bij weinig wind. Dinsdagochtend is het wisselend bewolkt en valt er plaatselijk een bui. In de middag flinke perioden met zon en droog. Dinsdagavond trekken enkele onweersbuien het zuiden van ons land binnen. De middagtemperatuur is 17°C op de Wadden tot 24°C in het zuidoosten. Er staat een matige zuidoostenwind. Op woensdag is de luchtdruk hoog boven Scandinavië en daalt bij ons door lagedruk boven midden en west Europa. De lucht is warm en vochtig, het komt woensdag en donderdag tot een aantal pittige onweersbuien. Woensdag wordt de warmste dag met temperaturen rond de 25 graden. Vanaf vrijdag wordt het minder warm onder invloed onder een oostelijke en noordoostelijke stroming. Toch zal de temperatuur in het weekend nog rond de 19 à 20°C liggen. Op de Wadden is het wat minder warm. Er zijn zonnige momenten maar er kunnen ook enkele buien vallen. Op termijn is het licht wisselvallig en de kans op temperaturen boven normaal is daarbij vrij groot. Er zijn flinke perioden met zon met af en toe een bui. 

De spreiding is vrij groot. De temperaturen komen rond normaal uit en geen november winter op dit moment.

Eerst onweersbuien en vrij warm, later licht wisselvallig en minder warm.

Lange termijnverwachting

Vrij zacht met veel bewolking en perioden met regen. In het weekend dalen de temperaturen naar normale waarden en wordt het droger wel bestaat er kans op mist, vooral op zaterdag. Ook op termijn een vrij grote kans op licht wisselvallig herfstweer met temperaturen rond normaal.

Enkele pittige onweersbuien maar vanaf het weekeinde wordt het minder warm, wel droger met zonnige perioden. Daarna licht wisselvallig met enkele buien maar ook zonnige momenten. De temperatuursverwachting is onzeker maar de kans op boven normale temperaturen is vrij groot.

Opmerkingen

Deel deze pagina