Flinke buien met onweer, hagel en natte sneeuw. Morgen droog!

Door een zeer koude bovenlucht kwam het vandaag tot fikse buien met onweer, hagel en zelfs natte sneeuw. De temperatuur daalde soms snel richting de 3 graden. In het noordoosten viel het met de buienactiviteit mee. De maximum temperatuur ligt tussen de 8 en 11°C. De buiigheid neemt vanavond verder af. In het zuiden kan het nog tot een bui komen. Elders wordt het droog en klaart het op. Op veel plaatsen gaat het tot nachtvorst komen. De wind is zwak, aan de kust en op het IJsselmeer matig. Morgen hebben we dankzij een rug van hogedruk droog weer en zijn er perioden met zon. Dus even een adempauze. De matige wind is eerst noord, later noordwest. Donderdagavond neemt de bewolking al weer toe en in de avond gaat het in het noordwesten regenen. De wind krimpt naar west en wordt aan zee vrij krachtig. Vrijdag kan het enige tijd regenen en is er opnieuw vrij veel wind. De middagtemperatuur is ongeveer 11°C. Er staat een straffe westenwind, aan zee soms hard met kans op flinke windstoten. In het weekeinde komt hogedruk dichterbij. Maar aan de oostflank liggen we nog steeds in een noordelijke stroming. De lucht is dan ook vrij koud en wordt het 10 à 11°C. Op zaterdag kan er een bui vallen maar er is ook nu en dan zon. Na het weekeinde wordt de stroming nog meer noordoostelijk. Vooral de eerste helft van de week is het koud met temperaturen tussen de 8 en 10 graden. Landinwaarts kan het tot vorst aan de grond komen. Op langere termijn loopt waarschijnlijk de temperatuur weer iets op maar het is allemaal nog zeer onzeker. 

De spreiding is vrij groot. De temperaturen komen rond normaal uit en geen november winter op dit moment.

Vrij koud met vooral aanvankelijk kans op vorst aan de grond. De neerslagkansen worden wat kleiner.

Lange termijnverwachting

Vrij zacht met veel bewolking en perioden met regen. In het weekend dalen de temperaturen naar normale waarden en wordt het droger wel bestaat er kans op mist, vooral op zaterdag. Ook op termijn een vrij grote kans op licht wisselvallig herfstweer met temperaturen rond normaal.

Wisselvallig en koel met op vrijdag veel wind. In het algemeen blijft het ook zo. De temperaturen gaan waarschijnlijk op termijn iets naar omhoog maar de onzekerheid is erg groot.

Opmerkingen

Deel deze pagina