Afwisseling zon en wolken

Onder invloed van een uitloper van het Azorenhoog is het vandaag zonnig afgewisseld met bewolking. In het binnenland kan nog een buitje ontstaan. In het oosten en zuidoosten komt vanochtend eerst mist of lage bewolking voor. Vanavond kan er in het noordwesten wat regen vallen uit een zwak front. De middagtemperatuur is 16°C. In de loop van de dag ruimt de wind naar west en is matig van kracht, aan de kust en op het IJsselmeer soms vrij krachtig. Een hogedrukgebied boven Polen versterkt zich woensdag naar ons land. Het is droog met in de ochtend plaatselijk dichte mist. Wat ons rest is een mix van zonneschijn en bewolking. In de loop van de middag klaart het in het zuiden breed op. De temperatuur is opnieuw 16°C bij een zwakke tot matige wind die krimpt van zuidwest naar zuid. Woensdagavond kan er opnieuw plaatselijk mist ontstaan. Donderdag in de ochtend mist of laaghangende bewolking, in de middag veel zon bij 16°C en een matige zuidoostenwind. Vanaf vrijdag wat stijgende neerslagkansen door een hoogtetrog boven de Britse Eilanden. Gevolg is regen of buien. Op vrijdag kan het nog 18 à 19°C worden. In het weekeinde dalen deze naar 14 à 15°C. Na het weekend ook op maandag neerslagkansen. Daarna meest droog hogedrukweer met meest normale temperaturen voor de tijd van het jaar.

De spreiding is vrij groot. De temperaturen komen rond normaal uit en geen november winter op dit moment.

De temperaturen gaan geleidelijk naar normale waarden voor de tijd van het jaar.

Lange termijnverwachting

Vrij zacht met veel bewolking en perioden met regen. In het weekend dalen de temperaturen naar normale waarden en wordt het droger wel bestaat er kans op mist, vooral op zaterdag. Ook op termijn een vrij grote kans op licht wisselvallig herfstweer met temperaturen rond normaal.

Perioden met zon en meest droog. Het is zacht. Vanaf het weekeinde af en toe regen en dalende temperatuur naar normale waarden voor de tijd van het jaar. Het licht wisselvallige herfstweer houdt vermoedelijk aan.

Opmerkingen

Deel deze pagina